Dönerde büyükbaş hayvan eti veya koyun eti, dana kıyma veya koyun kıyma veya bunların karışımları ile tavuk eti kullanılabileceği belirtilen ilanda etin ince ve yatay dilimlenmiş şekilde kesilip şişe sabitlendiği ve bunun dikey olarak ekseni etrafında dönerek ateşte pişirildiği kaydedildi. Dönerin 1800’lerin başından itibaren İstanbul’dan Osmanlı coğrafyasına yayıldığı kaydedilen ilanda, 1962’den 1979’a kadar devam eden Türklerin başta Almanya olmak üzere Avrupa’ya göçüyle yayıldığı anlatıldı. Dönerin 3 aylık itiraz süresinin dolmasının ardından tescil edileceği ve Türkiye’den AB’de tescillenen ilk geleneksel ürün adı olacağı kaydedildi.
Related Posts
Bakanlığın Datça’da ‘rant’ ısrarı: Rapora itiraz edildi
- Hayati Karagöz
- 24 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Çevre Bakanlığı, bilirkişilerin ‘ÇED olumlu kararı uygun değil’ raporu verdiği Datça Yat Limanı Projesi’ne ilişkin…
Ford Otosan’dan yüzde 900’lük bedelsiz sermaye artırımı kararı
- Hayati Karagöz
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Ford Otosan yönetim kurulu, yüzde 900 oranında bedelsiz sermaye artırımı yapma kararı aldı. Böylece 350…
Turizm ve etkinlik sektörünün devleri ACE of MICE ile 22. Kez bir araya geliyor.
- Hayati Karagöz
- 21 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, sektörün en büyük organizasyonuna üçüncü kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.